Yleisurheilukauden 2023 palkitsemis- ja päätöstilaisuus oli 7.10. Moision koululla. Lempäälän Kisa Yleisurheilu tarjosi jälleen kakkukahvit menestyksekkään kauden päätteeksi ja Seuracupin voiton kunniaksi!

Tervetuloasanat lausui seuran puheenjohtaja Markku Ruonavaara, joka esitteli myös yhteenvedon kauden tapahtumista, urheilumenestyksestä ja seuratoiminnan mittareista sekä myös tulevista tapahtumista.

LeKi Yleisurheilu kausi 2023

Palkitsemiset

Viikokisacupissa palkittiin sarjoissa T/P9, T/P11, T/P13 ja T/P15 kokonaispisteiden kolme parasta plaketein sekä kaikki vähintään kahteen viikkokisaan osallistuneet mitalein. Kaikkiaan viikkokisacupin palkittavia oli 64.

Viikkokisacup 2023

Sisulisäikäiset (9-15 v) piirinmestaruusmitalistit palkittiin Fazerin suklaarasialla. Yhteensä näitä palkittavia oli 51. Kaikkiaan kauden maastojuoksuista, kävelyistä, otteluista, huipentumista ja viesteistä LeKi Yleisurheilun nuoret saavuttivat yhteensä 90 mitalia.

Sisulisä pm-kisamenestys_2023

Sisulisäikäiset A-lk taitomerkkituloksen tehneet 25 urheilijaa palkittiin pokaalein. Valmennussopimusten piirissä oleville urheilijoille jaettiin sekä A-luokkatulosten pokaalit että myös kauden urheilumenestyksen perusteella myönnetyt stipendit. Kaikkiaan näitä valmennusryhmien A-lk palkittavia urheilijoita oli 22 ja stipendin sai 25 urheilijaa. SM-kisoista LeKi Yleisurheilun edustajat voittivat 40 mitalia.

A-luokka_sisulisäurheilijat ja valmennusryhmät

LeKi-seuranennätysplaketteja ulkoratakaudelta jaettiin ikäluokkien virallisista lajeista kaikkiaan 49 kappaletta. Eniten ennätyksiä tänä kesänä tekivät nuorten/yleisissä sarjoissa Nora Kytäjä ja Krista Lehti neljällä sekä sisulisäikäisistä Noel Nikulainen kahdeksalla uudella seuraennätyksellä.

LeKi-ennätykset 2023

Mikäli et päässyt osallistumaan tilaisuuteen ja sait palkintoja/huomionosoituksia, niin ne voi noutaa Liikuntaparkista (Kaipionmäentie 5) toimiston loman jälkeen 23.10.2023 alkaen.

Erityispalkinnot ja huomionosoitukset:

Vuoden comeback

Tänä vuonna varsinaista uutta tulokasta ei palkita, vaan palkinto koskee enemmänkin uutta tulemista. Urheilu, kuten muukin elämä, on monesti vuoristorataa. Palkittava nousi tällä kaudella haastavien aikojen jälkeen lajissaan valtakunnan kärkiurheilijaksi, Kalevan kisojen mitalistiksi ja maaotteluedustajaksi. Lahjakkuutta on aina urheilijalla ollut, mutta sietämistä, sinnikkyyttä ja pitkäjänteisyyttä yleisurheilussa myös tarvitaan. Tällä kaudella työ palkittiin.

Vuoden comebackin tekijä on LEEVI KERONEN

Vuoden kehittyjä

Seurassa oli tämänkin kauden aikana jälleen useita kovia kehitysharppauksia tehneitä urheilijoita. Viime vuoden tapaan täbään heistä palkitaan kaksi.

Vuoden kehittyjä -palkintoa ei saa yksittäisistä tuloksista, vaan siitä mitä on tapahtunut koko kauden aikana. Molemmat palkittavat nousivat tänä vuonna SM-kisatasolle ikäluokassa, jossa vaaditaan A-luokan tulosrajan tekeminen. Molemmat ovat myös hyviä joukkuepelaajia ja luotettavia viestijuoksijoita. Yleisurheilussa molemmilla on hyvät edellytykset nousta jatkossa seuran kärkiurheilijoiksi, sillä asennetta löytyy.

Vuoden kehittyjät ovat NANNA HARKKI ja AAPO NIITTYARO

Vuoden tiimipelaaja

Palkitsemiskriteerit ovat pysyneet kyseisen tittelin osalta samoina kuin aikaisemminkin. Seuran kannalta tärkeitä ovat ne urheilijat, jotka ovat aina valmiina lähtemään mukaan ja laittavat joukkueen itsensä edelle.

Tiimipelaajaksi ei tulla yksittäisessä hetkessä, vaan palkittava on ollut todellinen Seuracupin joukkuepelaaja jo aikaisemminkin. Hän on ollut aina valmis auttamaan ja tehnyt parhaansa joukkueen eteen, ja kaikki käy. Välillä lähdetään matkaan lyhyelläkin varoitusajalla, kuten tänä vuonna Savonlinnan reissulle. ”Kyllä lähdetään, kun joukkue tarvitsee” oli vastaus 10 minuuttia kyselyn jälkeen ja siitä alle puolen vuorokauden päästä klo 5 aamulla oltiin bussissa. Ja kirjaimellisesti enkkaa kisoissa pukkasi. Palkittavan taustajoukoissa on suurta sydäntä niin urheilijaa, harrastusta kuin seuraakin kohtaan.

Yksi yhdistävä tekijä vuosien aikana on palkittavissa tiimipelaajissa ollut; jos haluat pärjätä Seuracupissa, niin valitse heidät mukaan!

Vuoden tiimipelaaja on OSKARI ROSENBLAD

Vuoden sisulisätyttö ja -poika

Vuoden sisulisätytön ja -pojan palkinto on paitsi tämän kauden saavutuksista, niin myös kaikista menneistä sisulisävuosista. Palkittavat, tyttö ja kaksi poikaa, ovat olleet mukana seurassa jo aivan nuorimmista sarjoista lähtien.

Urheilijoina he ovat aina olleet luotettavia, monipuolisia ja menestyksekkäitä. Tälläkin kaudella palkittavat urheilijat olivat isoissa rooleissa ja luottopelureita Seuracupin menestyksessä ja viestijoukkueissaan.

Seura kiittää kaikkia palkittavia hienoista sisulisävuosista ja toivottaa hyvää matkaa nuorten sarjoihin!

Vuoden sisulisätyttö on VENLA VAITTINEN ja sisulisäpojat VILJAMI KUUSJÄRVI ja NOEL NIKULAINEN

Vuoden monitaiturit

Vuoden monitaituripalkinnon kriteerinä on eri yleisurheilulajien suoritusten yhteismäärä kauden aikana. Palkinto jaetaan sekä tyttöjen että poikien sarjassa ja sen voi saada ”urallaan” vain kerran.

Tänä vuonna Vuoden monitaiturityttö -palkinto jaetaan kahden urheilijan kesken, kun eri lajisuorituksia molemmille kertyi 17. Molempia yhdistää se, että he ovat kirjaimellisesti monipuolisia kisaajia, kokeilevat rohkeasti eri lajeja sekä tekevät sen silmiinpistävällä ilolla. Molemmat ovat myös aina valmiita lähtemään mukaan joukkueen etu edellä seuralle tärkeisiin kisoihin.

Vuoden monitaituripoika on ollut aktiivinen kisaaja jo parin kauden ajan, vaikka ikää ei ole vielä paljoa kertynyt. Tällä kaudella lajisuorituksia kertyi yhteensä 13 ja menestys kisoissa oli sekä henkilökohtaisissa lajeissa että viestijoukkueissa hyvää. Palkittava on aktiivinen ja monipuolinen tekijä myös muissa urheilulajeissa.

Vuoden monitaituritytöt ovat AINO AHTI ja ANNI NUORA ja monitaituripoika LEO PIRHONEN

Vuoden juniorivalmentaja

Seurana haluamme, että toiminnallamme on jatkuvuutta ja tulevaisuus. Siksi nuoret ovat meille tärkeitä ja haluamme tarjota urheilemisen lisäksi muitakin harrastamisen polkuja seurassa.

Palkittava nuori on ollut seuran toiminnassa jo pitkään; hän on urheillut pienestä pitäen ja ehtinyt ohjaamaankin jo useammalla kaudella. Ohjaustoiminnassa palkittava on osaava ja luotettava, todella esimerkillinen nuori. Vuosien aikana rooli on kasvanut ja viime kaudella palkittava olikin yksi isoista vastuunkantajista. Palkittava henkilö täyttää kaikki vuoden juniorivalmentajapalkintoon vaadittavat kriteerit.

Seura haluaa kannustaa palkittavaa etenemään valmentajan polulla, sillä edellytykset ja valmiudet siihen ovat olemassa!

Vuoden juniorivalmentaja on MIIKA NIEMELÄ

Vuoden seuratoimija

Seurassa on kaikille toimijoille tarjolla monia erilaisia rooleja. Kaikki roolit ovat tärkeitä ja jokaista tekijää tarvitaan, sillä laadukas seuratoiminta on monien hyvin hoidettujen erilaisten asioiden summa.

Kilpailujärjestäminen vaatii paljon näkymätöntä taustatyötä, jota tapahtumaan osallistujat eivät välttämättä aina tiedosta. Valmisteluja on tehtävä ja suunniteltava, jotta itse tapahtuma pyörii sujuvasti. Yksi oleellinen toiminto on kisakahvio, ja sillä kyllä erottuu joko hyvässä tai pahassa. Hakkarissa on erotuttu hyvässä, sillä usemman vuoden ajan kahviovastaavana on toiminut osaava tekijä. Joskus on aika sulkea ovi ja antaa uudelle tekijälle mahdollisuuden se taas avata.

Seura kiittää palkittavaa näiden vuosien ansiokkaasta vapaaehtoistyöstä kisatapahtumien järjestämisessä!

Vuoden seuratoimija on MIRVA IKOLA

Huomionosoitus: Vuoden joukkue

Yleisurheilu on pääasiassa tulosurheilua, mutta siihen ei tällä kertaa perustu vuoden joukkueen valinta.

Seuralla oli tänäkin vuonna useita menestyneitä joukkueita ja mm. SM-viesteissä miesten joukkue uusi viime vuoden Suomen mestaruuden. Se ei enää siis ollut seurahistoriaa, mutta sen sijaan naisten sarjassa sitä tehtiin.

Ensimmäistä kertaa seurahistoriassa SM-viesteihin osallistui kävelyjoukkue. Kun ylipäätään kahdeksan seuraa saa kisoihin kävelyjoukkueen, niin harvalukuisen valikoidussa joukossa ollaan. Toivottavasti jatkossakin tästä tulee tapa. Mahdollisuuksia kyllä on, sillä joukkueen keski-ikä oli 15,3 vuotta, joten tulevaisuus on edessä.

Huomionosoituksen vuoden joukkueena saa naisten 3×3000 metrin naisten kävelyviestijoukkue suoritusjärjestyksessä HELMI RAJAMÄKI, VEERA RANTALA ja FEZA MBONABINGI

Huomionosoitus: Seuracup-ura

LeKi Yleisurheilulle tärkeä kisasarja on vuosikausia ollut valtakunnallinen Seuracup, jossa menestykseen tarvitaan hyviä urheilijoita, sitoutumista ja panostusta.

Kun Seuracupissa urheillaan 11-17 -vuotiaiden sarjoissa, niin aina vuosittain yksi ikäluokka joudutaan hyvästelemään tapahtumasta pois. Seura haluaa huomioida kuutta vuonna 2006 syntynyttä urheilijaa, jotka kaikki ovat olleet tärkeissä ja isoissa rooleissa Seuracupin kisoissa näiden useiden mestaruusvuosien ajan.

LeKi Yleisurheilu kiittää palkittavia urheilijoita upeista suorituksista, esimerkillisestä toiminnasta sekä menestyksekkäistä Seuracupin vuosista aina nuorimmista sarjoista lähtien!

Huomionosoituksen saavat PINJA KUKKO, VEERA RANTALA, EELIS KUUSJÄRVI, OTSO LUODESLAMPI, JESSE SALO ja EERO RANTA

Viikkokisacupin erityishuomio

Viikkokisacupin tarkoituksena on kannustaa nuoria osallistumaan seuran omiin kilpailuihin ja kokeilemaan mahdollisimman montaa eri lajia. Kilpailujen monipuolinen lajiohjelma antaa siihen myös hyvän mahdollisuuden.

Viikkokisacupin sijoitus- ja osallistumispalkinnot on jaettu, mutta kahdelle aktiiviselle nuorelle on vielä huomionosoitukset jäljellä. Eikä aktiivisempi voi ollakaan, sillä molemmat palkittavat osallistuivat kaikkiin kisoihin ja suorittivat niissä oman sarjansa jokaisen lajin, loistosuoritus!

Huomionosoituksen saavat NELLA NIITTYARO ja AINO AHTI

Hyppykarnevaalien erityishuomio

Yleisurheilun lajikarnevaalit ovat kilpailujen lisäksi koulutus- ja leiritystapahtuma nuorille urheilijoille. Lempäälässä järjestettävät Hyppykarnevaalit ovat hyvä mahdollisuus seuran omille nuorille urheilijoille kasvattaa osaamistaan. Seura haluaa kannustaa urheilijoitaan osallistumaan Lempäälän lisäksi myös muille karnevaaleille.

Hyppykarnevaalien huomionosoitus annetaan kaksi kertaa tapahtumaan osallistuneelle seuran nuorelle urheilijalle. Eli niin monta kertaa kuin se iän puolesta on ollut mahdollista. Huomionosoituksen tarkoitus on osaltaan kannustaa sen saajaa yhä eteenpäin yleisurheiluharrastuksessa.

Huomionosoituksen saa KERTTU RANTANEN

Seuracupin erityishuomio

Seuracupin luonteeseen kuuluu se, että kaikki eivät pääse henkilökohtaisia lajeja suorittamaan. Finaalitapahtumassa tuo erityisesti vielä korostuu, kun jokaisessa lajissa voi olla vain yksi seuran edustaja. Jokainen finaaliosallistuja on kuitenkin seuralle tärkeä ja siksi varaurheilijoiden sekä kannustajien rooli on erittäin merkittävä.

Tämän vuoden Savonlinnan finaalireissu oli seurahistorian yksi hienoimmista. Urheilijat venyivät parhaaseensa kentällä ja kannustajat kentän ulkopuolella. Tänään noista kannustajista huomioidaan kolme todellista seurahengenluojaa. Nämä nuoret saavat vanhemmankin nuortumaan, luovat hauskan tunnelman sekä tartuttavat iloisen ilmeen ja mielen. Se on hieno taito se.

Suomen Urheiluliiton edustajan sanoin: ”Ei ihme, että joukkueenne menestyy, kun seurahengen ja erinomaisen ilmapiirin voimme jokainen aistia.”

Huomionosoituksen saavat ENNI HARMAALA, HILLA KNUUTI ja LILLI POHJOLA

Vuoden aikuisurheilija

Palkittava urheilija on seuramme aikuisurheilun pioneeri ja Suomen ehdottomia kärkiurheilijoita Masters-sarjoissa.

Palkittava aikuisurheilija on aktiivinen kisaaja pikamatkoilla ja tällä kaudella pituushypyssä, jossa hallikaudella syntyi senttiä vaille kuuden metrin tulos. Se on kova noteeraus 45-vuotiaiden ikäluokassa. Meriittilistalle voidaan nostaa Suomen ja Pohjoismaiden mestaruuksien lisäksi se, että hänen houkuttelemana seuralla oli myös joukkueet SM-viesteissä. Luonnollisesti mitalijoukkueet.

Vuoden aikuisurheilija on AKU KALLIO

Vuoden sisulisäurheilija

Vuoden urheilijoita palkittaessa kyse on tulosurheilusta. Palkittava jatkoikin tulostehtailua siitä mihin viime kaudella jäi.

Palkittava saavutti lähes samat meriitit SM-kisoista kuin vuotta aikaisemminkin; oman ikäluokan SM-kisoista värisuoran mitaleja sekä SM-viesteistä ikäluokkaa ylempänä aitaviestipronssia. Henkilökohtainen Suomen mestaruus tuli tällä kaudella pituushypyssä, hopeaa 100 metrillä ja pronssia 5-ottelussa. Hämeen piirinmestaruuskisoissa omassa ikäluokassaan palkittava saavutti 12 mitalia, joista yhdeksän oli mestaruutta. Oman ikäluokan seuraennätyksiä syntyi kuudessa eri henkilökohtaisessa lajissa.

Palkittava on hyvällä urheilijan polulla ja mielenkiinnolla odotetaankin hänen siirtymistä nuorten sarjoihin!

Vuoden sisulisäurheilija on NOEL NIKULAINEN

Vuoden arvokisaurheilija

Tällä kaudella seuralla oli ennätysvuosi, kun kahdeksan eri urheilijaa puki Suomipaidan päälle joko arvokisoissa tai maaottelussa. Kolme seuran urheilijaa sai kokea nämä molemmat ja tänään heistä palkitaan kaksi.

Palkittavilla urheilijoilla on monia muitakin yhtäläisyyksiä. Molemmat saavuttivat kauden aikana lajiensa Suomen mestaruuden, lajivoiton maaottelussa ja selvittivät tiensä arvvokisojen karsinnasta finaaliin. Molemmilla on lupaava tulevaisuus edessä ja mahdollisuus tulevien vuosien aikana tehdä läpimurto myös aikuisten sarjassa.

Toinen palkittava on alle 20-vuotiaiden EM-kisojen keihäänheiton seitsemäs ja toinen Euroopan nuorten olympiafestivaalien kolmiloikan yhdestoista.

Vuoden arvokisaurheilijat ovat TUOMAS NÄRHI ja NIKLAS PIIRAINEN

Vuoden urheilija

Seurassamme oli tällä kaudella ennätysmäärä menestyneitä urheilijoita, joten Vuoden urheilijan tittelin saamiseksi vaadittiin kovia suorituksia.

Sellaisia suorituksia palkittava urheilija sitten tekikin, kun jo kovan luokan omat ennätykset paranevat vuosi toisensa perään. Palkittava urheilija on noussut penkkiurheiluväen suosikiksi niin kentällä kuin haastatteluissa nähdyn rohkean asenteen ja esiintymisen myötä. Kauden aikana urheilija toi seuralle ensimmäisen henkilökohtaisen yleisen sarjan Suomen mestaruuden sekä ankkuroi toisen kerran joukkueen voittoon SM-viesteissä.

Palkittavan nousi kauden aikana kansainvälisen tason yleisurheilijaksi ja hänen arvokisa- ja maaotteluedustusten lista päättyneeltä kaudelta on hengästyttävän pitkä; hallimaaottelu, Eurooppa Cupin joukkuekilpailu, alle 23-vuotiaiden EM-kilpailut, Universiadit ja Suomi-Ruotsi maaottelu.

Palkittava urheilija on tehnyt päätöksen kasvaa huippu-urheilijaksi ja hän tekee töitä määrätietoisesti ja terveellä itseluottamuksella omien tavoitteiden sekä unelmien eteen. Tulevalla kaudella vuosikymmeniä sitten tehdyt Suomen ennätykset ovat lyötävissä.

Palkittava urheilija on paraikaa Ranskan Pyreneillä korkean paikan leirillä. Hänen terveisensä palkitsemistilaisuuteen seuraväelle on seuraavanlainen: ”Kiitos seuralle huomionosoituksesta sekä sellaisten olosuhteiden ja ilmapiirin luomisesta, että voin edelleen kasvaa ja kehittyä urheilijana”. Kauniita sanoja.

Vuoden urheilija on SANTTU HEIKKINEN