Yleisurheilukauden 2022 palkitsemis- ja päätöstilaisuus oli sunnuntaina 2.10. Moision koululla. Lempäälän Kisa Yleisurheilu tarjosi jälleen kakkukahvit menestyksekkään kauden päätteeksi ja Seuracupin voiton kunniaksi!

Tervetuloasanat lausui seuran puheenjohtaja Markku Ruonavaara, joka esitteli myös yhteenvedon kauden tapahtumista, urheilumenestyksestä ja seuratoiminnan mittareista sekä myös tulevista tapahtumista.

Kauden 2022 yhteenveto

Palkitsemiset

Sisulisäikäiset (9-15 v) piirinmestaruusmitalistit palkittiin LeKi-tuotepalkinnoilla. Yhteensä näitä palkittavia oli 36. Kaikkiaan kauden maastojuoksuista, kävelyistä, otteluista, huipentumista ja viesteistä LeKi Yleisurheilun nuoret saavuttivat yhteensä 71 mitalia.

Sisulisäikäiset piirinmestaruusmitalistit

Sisulisäikäiset A-lk taitomerkkituloksen tehneet 31 urheilijaa palkittiin pokaalein. Valmennussopimusten piirissä oleville urheilijoille jaettiin sekä A-luokkatulosten pokaalit että myös kauden urheilumenestyksen perusteella myönnetyt stipendit. Kaikkiaan näitä valmennusryhmien A-lk palkittavia urheilijoita oli 19 ja stipendin sai 24 urheilijaa. SM-kisoista LeKi Yleisurheilun edustajat voittivat 37 mitalia sekä Tampereen Masters kisoista yhden MM-mitalin.

A-lk palkitut sekä valmennusryhmien stipendinsaajat

LeKi-seuranennätysplaketteja ulkoratakaudelta jaettiin ikäluokkien virallisista lajeista kaikkiaan 44 kappaletta. Eniten ennätyksiä tänä kesänä tekivät nuorten/yleisissä sarjoissa Nora Kytäjä ja Santtu Heikkinen neljällä sekä sisulisäikäisistä Noel Nikulainen viidellä uudella seuraennätyksellä.

Kauden 2022 LeKi-ennätykset

Mikäli et päässyt osallistumaan tilaisuuteen ja sait palkintoja/huomionosoituksia, niin ne voi noutaa Liikuntaparkista (Kaipionmäentie 5).

Erityispalkinnot ja huomionosoitukset:

Vuoden tulokas

Palkittava tuli kauden aikana kokeilemaan ja kisailemaan yleisurheilua oman lähipiirin houkuttelemana. Se kannatti, sillä ennakkoluuloton asenne ja rento ote kaikkeen uuteen toi heti hyvät tulokset. Aktiivisuus palkittiin mm. kolmella viestien piirinmestaruudella, Seuracupin finaaliedustuksella ja siellä A-luokan lajituloksella. Palkittava on jatkossakin tervetullut mukaan ja ensi kaudella tähtäin laitetaan SM-kisoihin!

Vuoden tulokas on AAPO NIITTYARO

Vuoden kehittyjät

Seurassa oli kauden aikana jälleen useita kovia kehitysharppauksia tehneitä urheilijoita, joten tällä kertaa palkitaankin poikkeuksellisesti heistä kaksi.

Molempia palkittavia yhdistää useampikin asia, joka aikaansai hallitun ketjureaktion. Ensinnäkin molemmat tekivät lajeissaan kauden aikana suorastaan hurjat ennätysparannukset. Siitä seurauksena molemmat nousivat vähän jopa varkain ikäluokkiensa tilastojen kärkipaikoille. Siitä seurauksena molemmat onnistuivat kotikisoissa ja ottivat lajeissaan Suomen mestaruudet. Siitä seurauksena molemmat valittiin edustustehtäviin nuorten Suomi-Ruotsi maaotteluun. Tästä kaikesta seurauksena molemmat palkitaan tänään. Yhteistä kaiken tämän lisäksi palkittavilla on, että he ovat esimerkillisiä niin kentällä kuin sen ulkopuolella ja kehittymässä seuramme eturivin urheilijoiksi.

Vuoden kehittyjät ovat VEERA RANTALA ja NIKLAS PIIRAINEN

Vuoden tiimipelaaja

Palkitsemiskriteerit ovat pysyneet kyseisen tittelin osalta samoina kuin aikaisemminkin. Seuran kannalta tärkeitä ovat ne urheilijat, jotka ovat aina valmiina lähtemään mukaan ja laittavat joukkueen itsensä edelle.

Tiimipelaajaksi ei tulla yhdessä kaudessa, vaan tämäkin palkittava on ollut todellinen joukkuepelaaja ihan aina. Useamman vuoden aikana kun maastojuoksuun, viestikisaan tai Seuracupiin on tarvittu kisaajaa, hän on ollut aina valmis ja kaikki lajit käyvät. ”Luotetaan siihen, että ensikerta lajissa onnistuu ja tehdään siinä paras.” Tämä keskustelu käytiin ennen Seuracupin finaalia. Kun yhdessä luotetaan, niin lopputulos on erinomainen, niin nytkin Raaseporissa.

Vuoden tiimipelaaja on MINJA KAUTTO

Vuoden sisulisätyttö ja -poika

Vuoden sisulisätytön ja -pojan palkinto on paitsi tämän kauden saavutuksista, niin myös kaikista menneistä sisulisävuosista. Kaikki palkittavat ovat olleet mukana seurassa jo nuorimmista sarjoista lähtien.

Palkittavia tyttöjä on kolme ja poikia kaksi, ja kaikkia viittä yhdistävät monet samat asiat. Urheilijoina he ovat aina olleet luotettavia, monipuolisia ja menestyksekkäitä. Päättynyt kausi ei tehnyt siihen poikkeusta ja kaikki heistä olivatkin merkittävässä roolissa sekä isojen pisteiden kerääjinä Seuracupin finaalissa.

Seura kiittää kaikkia palkittavia kaikista hienoista sisulisävuosista, olette upeita nuoria ja joukkueen todellisia luottopelureita!

Vuoden sisulisätytöt ovat IINA NIEMELÄ, NIIA NIEMELÄ ja AINU VERHO ja sisulisäpojat AARNE KALELA ja AAPO NÄRHI.

Vuoden monitaiturit

Vuoden monitaituripalkinnon kriteerinä on eri yleisurheilulajien suoritusten yhteismäärä kauden aikana. Palkinto jaetaan sekä tyttöjen että poikien sarjassa ja sen voi saada ”urallaan” vain kerran.

Vuoden monitaiturityttö oli kauden aikana eri lajien monipuolinen kisaaja, sillä kaikkiaan näitä eri yleisurheilulajeja tuli suoritettua kauden aikana 16. Palkittava on innokas ja osaava yleisurheilun harrastaja, joka haluaa aktiivisesti kilpailla. Kauden aikana tuli myös paljon menestystä; piirinmestaruuksia tuli radalta, kenttälajeista, otteluista ja maastoista. Lisäksi Seuracup-finaaliura alkoi pari vuotta alaikäisenä.

Vuoden monitaituripoika on ollut aktiivinen kisaaja jo muutaman kauden ajan. Tällä kaudella lajisuorituksia kertyi yhteensä 13. Näiden lisäksi kaikki viestit sekä maastojuoksu kuuluvat myös repartuaariin. Palkittava on muutenkin lupsakka tyyppi ja joukkuepelaaja, ja osaamista löytyy muissakin urheiluharrastuksissa.

Vuoden monitaiturityttö on NELLA JOKINEN ja monitaituripoika LUKAS LEHTINEN

Vuoden juniorivalmentaja

Seurana haluamme, että toiminnallamme on jatkuvuutta ja tulevaisuus. Siksi nuoret ovat meille tärkeitä ja haluamme tarjota urheilemisen lisäksi muitakin harrastamisen polkuja seurassa.

Seuramme on saanut nauttia palkittavan tekemisestä jo varsin pitkään; hän on nuorten maajoukkuetason aktiiviurheilija mutta ehtii sen ohessa vastaamaan urheilukouluryhmistä sekä hoitamaan kilpailuissa toimitsija- ja kilpailukansliatehtäviä. Ohjaustoiminnassa palkittava on luotettava vastuunkantaja, lieneekö tämä ominaisuus ”sukuvika”?. Palkittava henkilö täyttää kaikki vuoden juniorivalmentajapalkintoon vaadittavat kriteerit.

Seura kannustaa palkittavaa eteenpäin niin urheilijana kuin valmentajana!

Vuoden juniorivalmentaja on EMMA RANTA

Vuoden seuratoimijat

Urheiluseurassa on toimijoille tarjolla monia erilaisia rooleja sekä isompia että pienempiä. Kaikki roolit ovat kuitenkin tosi tärkeitä ja jokaista tekijää tarvitaan, sillä laadukas seuratoiminta on monien hyvin hoidettujen erilaisten asioiden summa. Tänään palkitaankin sen mukaisesti kaksi seuratoimijaa.

LeKi Yleisurheilu on tunnettu ja tunnustettu kilpailujärjestäjä. Lempäälässä on mukavat kilpailutapahtumat, kun järjestelyt toimivat ja tekijät ovat osaavia. Molemmilla palkittavilla seuratoimijoilla oli jälleen tällä kisakaudella erittäin merkittävä rooli tuon kilpailufiiliksen luomisessa. Toinen palkittava ei itsestään juuri ääntä pidä, mutta vastaavasti toinen senkin edestä. Yhteistä on se, että molemmat ovat paneutuneet tehtäviinsä perinpohjaisesti ja hoitavat kaikki asiat säntillisesti. Isoja asioita osaavat monet, mutta yksityiskohdissa tehdään ne erot.

Kulunut kisakausi oli Lempäälässä työteliäs, kun omien seurakisojen lisäksi oli kaksi erittäin isoa tapahtumaa; Hyppykarnevaalit ja nuorten SM-kilpailut. Toinen palkittava teki näissä kilpailunjohtajana suoritukset, joka muistetaan kyllä pitkään; aivan eliittisuoritus. Toinen palkittava nousi tehtävässään myös lajin ykköskategoriaan luoden tapahtumiin aivan huikeaa tunnelmaa kisapäivästä toiseen. Näiden lisäksi hän ehtii ohjaamaan ja valmentamaan.

”Onneksi olkoon, järjestitte aivan erinomaiset SM-kilpailut” oli tuomarineuvoston puheenjohtajan ensimmäinen kommentti elokuun tapahtuman päättyessä. Nämä sanat oli osoitettu koko seuraväelle, joten ne sopivat palkittaviin myös viimeisen päälle osuvasti.

Vuoden seuratoimijat ovat HANNU NIEMELÄ ja JUUSO PETÄJÄSUO

Huomionosoitus: Vuoden joukkue

Yleisurheilu on tulosurheilua, ja siihen perustuu vuoden joukkueen valinta.

Vuosi sitten vuoden joukkueen perusteluissa sanottiin, että ”kun palkittavan joukkueen keski-ikä on tarkalleen 20 vuotta, niin odotettavissa on huikeita viestihetkiä jatkossakin.” Se toive toteutuikin nopeammin kuin moni arvasikaan ja Jyväskylässä tuo sykähdyttävän historiallinen LeKi-teko päätti lauantain SM-viestien kisapäivän. Paljon hyviä asioita on tapahtunut kun joukkue voittaa aikuisten sarjan viestikultaa.

Huomionosoituksen vuoden joukkueena saa 4000 metrin eli DMR-viestin nelikko juoksujärjestyksessä ALEKSI KIVELÄ, JOONA SOINTU, LEEVI KERONEN ja SANTTU HEIKKINEN

Huomionosoitus: Seuracup-ura

LeKi Yleisurheilulle tärkeä kisasarja on vuosikausia ollut valtakunnallinen Seuracup, jossa menestykseen tarvitaan hyviä urheilijoita, sitoutumista ja panostusta.

Kun Seuracupissa urheillaan 11-17 -vuotiaiden sarjoissa, niin vuosittain yksi ikäluokka joudutaan haikeana hyvästelemään tapahtumasta pois. Seura haluaa huomioida kolmea vuonna 2005 syntynyttä urheilijaa, jotka kaikki ovat olleet tärkeissä ja isoissa rooleissa Seuracupin kisoissa näiden useiden mestaruusvuosien ajan.

LeKi Yleisurheilu kiittää näitä palkittavia nuoria urheilijoita upeista suorituksista, esimerkillisestä toiminnasta sekä menestyksekkäistä Seuracup-vuosista!

Huomionosoituksen saavat ELLA NOORA HAAPALEHTO, LUUKAS LIPPONEN JA MIIKA NIEMELÄ

Huomionosoitus: Urheilun ystävät -katsomopalkinto

Kuluneen kesän aikana lekiläinen menestys on ollut historiallisen laajaa, ja siitä kertoo Kalevan Maljan kahdeksas sija.

Kuten 4000 metrin viestin voitto osoittaa, niin juoksu kulkee keskimatkoilla laajalla rintamalla. Voittajanelikosta yksi juoksija on kehittynyt vuosi vuodelta kansallisesti kovalle tasolle toisen hurjasti kehittyneen juoksijan taustalla. Oman ikäluokan Suomen mestaruudet, mitali Kalevan Kisoissa, joka taas sitten johti ensimmäiseen Ruotsi-otteluun, ovat kovan luokan saavutuksia. Katsomo haluaa nostaa tätä esiin ja palkitsee ALEKSI KIVELÄN kesän hienoista juoksuista.

Huomionosoitus: Urheilun ystävät -katsomopalkinto

Kalevan Maljan pisteissä korkealla tasolla pysymisen edellytyksenä on, että homma jatkuu vahvana tulevaisuudessakin. Ja hyvältä näyttää, sillä sopivia huomioitavia olisi vaikka kuinka monta. Tämä nuori urheilijatar on osallistunut suurella innolla koko kesän harjoituksiin ja kilpailuihin, eikä edes hiukan pitkähkö matka Hakkarin kentälle ole intoa ainakaan laskenut. Tulevana menestyslajina voisi olla vaikkapa keihäänheitto. Katsomo palkitsee persoonallisella tavarapalkinnolla AINO AHDIN ja sen toivotaan pysyvän perhepiirissä tästä eteenpäin.

Vuoden aikuisurheilija

Palkittava urheilija on seuramme ensimmäinen MM-mitalisti, joten kova meriitti vaadittiin titteliin tänä vuonna!

Palkittava aikuisurheilija on todella aktiivinen kisaaja, jonka tuloksena tuli Tampereen Masters-kisoista pitkän viestin MM-hopea, SM-kilpailuista neljä hopeaa, pm-viesteistä kaksi kultaa ja aikuisten SM-kisadedyytti 43-vuotiaana Jyväskylän viesteissä. Mitäpä sanotte kauden aikana syntyneistä 100m, 200m ja 400m ennätyksistä; 11.69, 23.82 ja 53.98, kova tulossarja vai mitä.

Vuoden aikuisurheilija on AKU KALLIO

Vuoden sisulisäurheilija

Yleisurheilussa SM-kisat alkavat 14-vuotiaiden sarjasta, ja palkittava pääsi kokemaan tuon tason kisat nyt ensimmäistä kertaa. Palkittava nappasi heti ensimmäisellä kaudellaan henkilökohtaisissa lajeissa värisuoran SM-mitaleita; kultaa 5-ottelusta, hopeaa pituudesta ja pronssia 100m aidoista. Lisäksi SM-viesteissä tämä monipuolinen tekijä oli voittamassa M17-sarjassa aitaviestihopeaa. Hämeen piirinmestaruuskisoissa omassa ikäluokassaan palkittava voitti 11 kultaa ja kolme hopeaa, joista kauden kruununa ankkuroi LeKin maastoviestissä voittoon!

Palkittava on todellinen monitaituri ja mielenkiinnolla suunnataan katseet kohti tulevia vuosia!

Vuoden sisulisäurheilija on NOEL NIKULAINEN

Vuoden arvokisaurheilija

Palkittava on jo kokenut ja moninkertainen maaottelukävijä ja Suomipaidan päälle pukija, joka on jo useamman vuoden ollut lajissaan kotimaan eliittiä. Tällä kaudella meriittilistalle kertyi kaksikin maaottelua, kun palkittava kisasi sekä hallikaudella Ruotsissa että perinteisessä maaottelussa Helsingin Olympiastadionilla. Neljän vuoden takainen Kalevan kisojen pronssi kirkastui tällä kaudella hopeaksi ja nousujohteisesti ajatellen seuraava mitalin väri on sitten se uran kirkkain.

Palkittava on myös kotiyleisöystävällinen, sillä hän on voittanut lajinsa molemmilla Lempäälän hyppykarnevaaleilla!

Vuoden arvokisaurheilija MATIAS MUSTONEN

Vuoden urheilija

Seurassamme oli tällä kaudella monia menestyneitä urheilijoita, joten Vuoden urheilijan tittelin saamiseksi vaadittiin kovia suorituksia.

Palkittava urheilija otti tällä kaudella jälleen isoja kehityssteppejä ja omat ennätykset paranivat, ollen nyt jo kovalla tasolla. Palkittava on isolle yleisölle tuttu, sillä hän kamppaili kesäkaudella kotimaan isoimmissa tv-kisoissa aina kärkisijoista. Kalevan kisoista tuli kaksi mitalia; hopeaa ja pronssia sekä hallikauden SM-kisoista hopeaa. Oman ikäluokkansa SM-halleista tuli kultaa ja hopeaa, ja kesäkaudella Pohjoismaiden mestaruus. Suomi-Ruotsi -maaottelussa palkittava urakoi kaksi matkaa ja näytti taistelijan luonnetta, ja sen kuinka ruotsalainen lyödään loppukirissä. Kausi huipentui SM-viesteihin, jossa palkittava ankkuroi LeKi Yleisurheilun historialliseen voittoon!

Palkittava on suunnitelmallinen, tavoitteellinen ja määrätietoinen, joten parhaat menestysvuodet ovat vielä edessä!

Vuoden urheilija on SANTTU HEIKKINEN