Vastuullinen urheiluseura noudattaa toiminnassaan urheiluyhteisön reilun pelin ihanteita ja tavoitteita sekä urheiluyhteisön vastuullisuusohjelmaa. Nämä toimivat koko urheiluyhteisöä sitovana eettisenä ohjeistona ja raamina vastuullisuustyölle.

Urheiluyhteisön vastuullisuusohjelma

Seuratoiminnan vastuullisuuden osa-alueita ovat:
– Hyvä hallinto
– Turvallinen toimintaympäristö
– Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo
– Ympäristö ja ilmasto
– Antidoping

Lempäälän Kisa Yleisurheilu on mukana Hämeen Liikunta ja Urheilu ry:n (HLU) johtamassa Vastuullinen seuratoiminta -hankkeessa, johon muut kutsutut seurat ovat Elixiria Sport ja Hämeenlinnan Jalkapalloseura.

Seuran turvalliseen toimintaympäristöön ja hankkeen ensimmäiseen vaiheeseen liittyen seuratoimintaamme osallistuville lähetetään lyhyt kysely, jolla kartoitetaan kokemuksia seuratoiminnassa koetusta kiusaamisesta ja häirinnästä. Kyselyn linkki lähetetään sähköpostitse viikon 4 aikana. Kysely tehdään täysin anonyymisti, eli vastaajia ei voida tunnistaa. Toivomme, että jokainen seuratoimintaamme osallistuva harrastaja vastaisi kyselyyn. Toivomme myös että valmentajan tai muun toimihenkilön roolissa sekä harrastavan lasten vanhemmat vastaisivat kyselyyn.

Vastuullinen seuratoiminta -hanke / yhteyshenkilöt ja lisätiedot:

Timo Reunanen / LeKi Yleisurheilu p. 044-4166535, timo.reunanen@lekiyu.net
Timo Korsumäki / HLU p. 040-1721302, timo.korsumaki@hlu.fi