LeKi Yleisurheilulla ei ole syksyllä omaa Cooperin testitapahtumaan, vaan seuraväki voi osallistua Lempäälän kunnan järjestämään tapahtumaan keskiviikkona 20.9. Hakkarin urheilukentällä.

Ennakkoilmoittautumiset https://uusi.kuntapalvelut.fi/lempaala/fi/ linkin kautta. Kävelytestiin oma sykemittari mukaan. Tapahtuma on osallistujille maksuton.

Yleinen ohjeistus kestävyyskunnontestaukseen

Kuntotestitilaisuudessa voit tehdä kestävyystesteistä UKK-kävelytestin tai Cooperin testin. UKK-kävelytesti kertoo testattavan aerobisen kunnon riittävyyden tai riittämättömyyden suhteessa terveyteen ja toimintakykyyn. Se antaa myös hyvän pohjan liikuntaneuvonnalle. Testi on tarkoitettu 20-65-vuotiaille aikuisille. Se mittaa hengitys- ja verenkiertoelimistön suorituskykyä eli hapenottokykyä. Testissä kävellään kaksi (2) kilometriä tasaisella vauhdilla mahdollisimman nopeasti.

Cooperin testissä juostaan 12 minuuttia ja mitataan juostu matka. Illan aikana on neljä lähtöä klo 16.00, 16.30, 17.00 ja 17.30. Huolehdithan hyvästä alkulämmittelystä omatoimisesti ennen lähtöä. Vältä jo testiä edeltävänä päivänä alkoholin käyttöä ja poikkeuksellisen raskasta fyysistä rasitusta, sekä 2—3 tuntia ennen testiä raskasta ateriointia, tupakointia sekä kahvin, teen ja kolajuomien nauttimista. Sään mukainen ulkoliikuntavarustus ja lenkkitossut.

Tule testaamaan kuntoasi!